Grundkurs, yoga och meditation

Grundkurs, yoga och meditation

Yoga som väg bort från stress vi är många som upplever mer och mer stress med dess skadliga effekter, både i kroppen och i sinnet. Vad kan man göra? Hur kan man ha bättre och mer harmoniskt liv?

Yoga ger dig lugn, koncentration och energi; och alla kan lära sig det. Vetenskapliga undersökningar har visat att regelbunden yoga och meditation kan normalisera matsmältning, blodtrycket, hjärtrytmen och kortisolnivån; reducera stress, ångest och depression; och ge förbättrat sömn.

Lektionerna består av Asanas (fysiska övningar); Pranayama (andningsövningar) och Yoga Nidra (djupavspänning) och olika meditationstekniker. En yogakurs är som en utvecklande process där vi bygger på med något nytt varje gång. Under kursens gång går vi genom olika yogaprogram. Vissa yogaställningar Asanas är mer rörliga och dynamiska och andra mer stilla och djupgående.

Aasnas, yogaställningar gör din kropp starkare och smidigare, har en påverkan på nervsystem, matsmältning, blodcirkulation och ger en känsla av välbefinnande.

Effekten av ett yogaprogram förstärks med andningsövningar Pranayamas. Dessa påverkar vår energi, ökar medvetenhet, hjälper till i frigörandet av stress och spänningar.

Yoga Nidra, en särskild djupavspänning på ca 20-25min, som ger den återhämtning som vi så ofta saknar och behöver.

Resultatet är en lugn, avspänd kropp och ett mentalt klart och vaket sinne.


Kursen pågår lördagar från den 14 september till och med den 26 oktober.


Arrangörens e-post: julie@satyayoga.se

Arrangörens telefonnummer: +46762301711

Arrangörens webbplats: http://satyayoga.se

Price 940 - 1045

Organizer

Keywords

yoga Meditation